Twents Laboratorium voor Telegeneeskunde
Lopende projecten
Afgeronde projecten
Nieuwe projecten
Afgeronde projecten

BP@Home

Patiënten met te hoge bloeddruk laten momenteel de ontwikkeling van hun bloeddruk meten in het ziekenhuis of doen dat thuis. In de laatste situatie nemen zij de meter mee naar het ziekenhuis om de gegevens daar uit te lezen.

BP@Home maakt het mogelijk om de gegevens die thuis zijn gemeten, periodiek via Internet te versturen naar de zorgprofessional. Internationale richtlijnen geven aan dat voor het monitoren van patiënten met te hoge bloeddruk, thuis gemeten moet worden.

BP@Home komt voort uit het Twents Laboratorium voor Telegeneeskunde en heeft de toepassing inmiddels op de markt gebracht.

ESH Consensusprotocol 2008
 

Playmancer

In het Twents Laboratorium voor Telegeneeskunde is een prototype ontwikkeld voor het Spaanse ziekenhuis Hospital Universitari de Bellvitge, te Barcelona). Het monitorsysteem meet tien verschillende fysiologische gegevens, waaronder hartslag, bloeddruk en zuurstofsaturatie. Het ziekenhuis doet met dit systeem onderzoek naar verslaving bij patiënten binnen de afdeling Psychiatrie.

Laatste nieuws
14 maart 2011
"Patiënten hoeven niet meer naar het ziekenhuis om hun bloeddruk te laten meten.
De poli interne geneeskunde van ZGT Hengelo heeft in samenwerking met bp@home een nieuwe manier van bloeddruk meten ontwikkeld waarbij de patiënt dit zelf vanuit huis kan doen."
Persbericht ZGT Hengelo over BP@Home